• Deltagare i Ride of Hope avled efter hjärtstopp

  Datum:

  Nyhet: Under Barncancerfondens cykellopp Ride of Hope drabbades i lördags tyvärr en av deltagarna av ett plötsligt hjärtstopp, drygt två mil före målgång.

 • Hundratals cyklister ska under åtta dagar cykla den 120 mil långa sträckan Lund-Stockholm för att samla in pengar till kampen mot barncancer. Foto: Magnus Glans

  De cyklar genom landet för barn med cancer

  Datum:

  Pressmeddelande: På söndag den 28 juli startar Sveriges viktigaste cykellopp, Ride of Hope. Under en vecka cyklar över 200 cyklister mellan Lund och Stockholm för att samla in pengar till kampen mot barncancer. Målet är att samla in 1,5 miljoner kronor.

 • Barncancerfondens forskningschef, Kerstin Sollerbrant, blir ledamot i Europeiska läkemedelsmyndighetens kommitté för avancerade terapier.

  EU-uppdrag till Barncancerfondens forskningschef

  Datum:

  Pressmeddelande: Barncancerfondens forskningschef Kerstin Sollerbrant blir ledamot i Europeiska läkemedelsmyndighetens kommitté för avancerade terapier. För Barncancerfonden innebär det en ytterligare möjlighet att påverka utvecklingen av nya behandlingar för barn med cancer.

 • Barncancerfonden är på plats under Almedalsveckan.

  Barncancerfonden på plats i Almedalen

  Datum:

  Pressmeddelande: Barncancerfonden är på plats under Almedalsveckan med fler arrangemang än någonsin tidigare. I år fokuserar man på bristen på nya läkemedel till barn med cancer och psykosocialt stöd till drabbade barn och deras familjer.

 • Barncancerfonden och Vitamin Well siktar på nytt rekord inför Run of Hope

  Datum:

  Pressmeddelande: Nu inleder Barncancerfonden och Vitamin Well på nytt ett samarbete inför Run of Hope. Tillsammans med tusentals löpare som springer i kampen mot barncancer siktar man på insamlingsrekord.

 • Helena Brändström, SKL, Camilla Waltersson Grönvall (M) och Marianne Jarfelt, ansvarig för uppföljningsmottagningen i Göteborg i panelsamtal vid lanseringen av Barncancerrapporten.

  Frågan om uppföljning av barncanceröverlevare – nu högt på agendan

  Datum:

  Nyhet: Årets Barncancerrapport visar att många vuxna barncanceröverlevare lider av sena komplikationer, men inte får rätt hjälp av vården. Två månader efter rapportsläppet är uppföljningsfrågan nu högt upp på beslutsfattarnas agenda.

 • Isak Thern, en av de barncanceröverlevare som fallit mellan stolarna och inte erbjudits uppföljning, är glad över beskedet att regionpolitikerna nu vill satsa på en uppföljningsmottagning.

  Ett steg närmare en uppföljningsmottagning i sydöstra regionen

  Datum:

  Nyhet: Årets Barncancerrapport visade att många vuxna barncanceröverlevare lider av sena komplikationer, men inte får rätt hjälp av vården. Nu har politikerna i region Jönköpings län - som tillhör den del av Sverige som helt saknar uppföljningsverksamhet - uppmärksammat problemet, och vill avsätta pengar till en uppföljningsmottagning.

 • Jubileum: På lördag firar Barncancerfonden Stockholm Gotland 40 år

  Datum:

  Pressmeddelande: I år fyller den regionala föreningen Barncancerfonden Stockholm Gotland 40 år. En förening sprungen ur engagerade föräldrars kamp för sina barns rätt till vård som kom att så fröet till dagens Barncancerfonden. På lördag firas jubileet stort på Skansen.

 • Fr v: Per Kogner, barnonkolog och professor, Karin Enskär, professor, Olle Björk, fd barnonkolog och tidigare generalsekreterare för Barncancerfonden, Laura Petersson de Maria, volontär och Margaretha Stenmarker, barnonkolog och docent. Foto: Hans Kullin

  De prisas för sina viktiga insatser för barn med cancer

  Datum:

  Nyhet: I helgen delade Barncancerfonden ut Olle Björks stipendium till fyra personer som på olika sätt varit extra viktiga för barn med cancer och barncancervården.